2015 blijkt nieuw recordjaar voor RoboJob

2015 blijkt nieuw recordjaar voor RoboJob

Het jaar is nog niet helemaal ten einde, maar bij RoboJob staat het nu al vast: 2015 wordt een nieuw recordjaar voor de Belgische marktleider in CNC-automatisering.  De verkoop loopt als een trein, en ook in het buitenland slaat de formule van de flexibele, doch eenvoudige automatisering aan.

“Velen vergeten het wel eens, maar we zijn nog maar sinds 2010 commercieel actief,” steekt Helmut De Roovere van wal.  Samen met Luc De Ceuster hield hij in 2007 de nu onbesproken markleider boven het doopvont.  Dit jaar werd de kaap van 200 installaties vlotjes overschreden, en dat heeft de Belgische onderneming te danken aan haar flexibele, doch gebruiksvriendelijke standaardproducten die de automatisering van draai- frees en sinds kort ook slijpmachines tot kinderspel lijken te herleiden.  

“Gezien we zélf ontstaan zijn uit de verspaning, weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om de in- en omsteltijd van het geheel te beperken tot enkele minuten.  Dat we daarin een eind voorsprong hebben op andere aanbieders, is ondertussen wel geweten.  Maar alleen daarmee kom je er niet: het komt erop aan om onze Turn- en Mill-Assist Series ook op een kwalitatieve en klantgerichte manier te installeren bij onze klant.  Dat we ook daar in slagen, blijkt uit de vele succesverhalen die op onze website staan, en die krijgen we nog wekelijks opnieuw te horen van onze klanten,” getuigt De Roovere.  “Ondertussen tellen we af naar 250 installaties en telkens opnieuw merken we dat – ongeacht om welk merk, type of leeftijd van CNC-machine we spreken – het onze service is die het verschil maakt.  De kennis die we ondertussen hebben kunnen opbouwen zal ook onze toekomstige klanten alleen maar ten goede komen.  Installatie en service worden bovendien door ons eigen personeel verzorgd, waardoor wij dit volledig in de hand houden en we dit geoptimaliseerd hebben in samenwerking met elke machineleverancier.  Dit merken onze klanten ook dadelijk op hun werkvloer .”

De huidige klant gaat vaak op zoek naar een lange termijnoplossing en dit past volledig binnen de filosofie van RoboJob.  De Roovere legt uit: “Onze klanten van het eerste uur werken nu al 4 jaar onafgebroken met hun Turn-Assist of Mill-Assist en hebben vaak een tweede, derde, vierde of zelfs vijfde systeem in bedrijf gesteld.  Dat getuigt niet enkel van de kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid of de brede toepasbaarheid van onze producten, maar vooral van onze sterke dienstverlening.  Daarenboven hebben zij in de voorbije jaren nieuwe uitbreidingen kunnen toevoegen aan hun bestaande systeem, waardoor zij hun investering hebben kunnen uitspreiden over een zo groot mogelijk productengamma.  Zelfs voor producten waarvan ze vandaag niet hadden gedacht deze te mogen maken.”

RoboJob kan indrukwekkende cijfers voorleggen in de Benelux, maar ook het buitenland gaat hard.  De Duitse markt, die toonaangevend is voor de ganse metaalverwerkende industrie, wordt de grootste afzetmarkt voor RoboJob.  “Wij verwachten dat door de introductie van Industrie 4.0, die in Duitsland een groot draagvlak kent, een exponentiële groei van onze systemen zal volgen. Deze groei is deels dit jaar al gestart en dit merken wij ook steeds meer in onze exportcijfers.  De stap naar automatisering moét dezer dagen gemaakt worden, eenvoudigweg omdat het zonder automatisering erg moeilijk wordt voor bedrijven om te overleven.”

De Belgische specialist in CNC-automatisering blijft ook nieuwe partners aantrekken en dat zijn niet de minste.  In de Benelux werken wij ondertussen samen met nagenoeg alle machineleveranciers.  In Duitsland heeft het ganse Mazak-netwerk voor RoboJob gekozen, ook de grootste Doosan dealers en lokale Okuma dealers hebben RoboJob in hun portfolio.  Daarnaast deint de internationalisering verder uit tot in Scandinavië, Engeland en zelfs Australië en Nieuw-Zeeland, waar ook Okuma, Nakamura, Hedelius, Haas, Fanuc, Brother, Hurco, Takisawa en andere tot de verdelers behoren.  Het moge duidelijk zijn dat RoboJob is uitgegroeid tot dé standaard in de markt.

“Het ligt niet in onze aard om op onze lauweren te rusten,” blikt De Roovere al vooruit.  “Om verder te blijven groeien, moeten we blijven bouwen aan onze modulaire uitbreidingen op onze standaard producten.  Onze klanten kunnen zo steeds genieten van de nieuwste technologie en kunnen op hun beurt de scherpste tarieven en levertijden aan hun klanten blijven bieden.  Dit is de enige manier om de verspanende industrie in West-Europa te houden.  Daarnaast willen ook actief met de fabrikanten van CNC-machines blijven samenwerken om standaard robotinterfaces te ontwikkelen.  Deze zijn namelijk nodig om de installatie van automatisering zo vlot mogelijk te laten verlopen, én daarbij ook aan onze klanten kwaliteit te garanderen.  We hebben hierin al stappen ondernomen met verschillende CNC-fabrikanten, en nemen hierbij onze voortrekkersrol op als marktleider in CNC-automatisering.”

Waar mag er in het nieuwe jaar dan nog op gehoopt worden?  Er zit ‘iets groots’ in de pipeline,” verklapt De Roovere.  “Nu kan ik er nog niet al te veel over vertellen.  Maar reken er maar op dat dit heel wat stof zal doen opwaaien, en dat dit onze klanten wederom een sterke duw in de rug zal geven als het gaat over hun rendement, efficiëntie en flexibiliteit.” 
 

Persoonlijk advies?