IVO Oesterle

IVO Oesterle is in Duitsland een vaste waarde op het vlak van verspaning. Sinds anderhalf jaar biedt het bedrijf van Markus Oesterle automatiseringsoplossingen van RoboJob aan. “De gebruikers kunnen er intuïtief mee aan de slag gaan. En de betrouwbaarheid is uitzonderlijk.”

IVO Oesterle zag een 25-tal jaar geleden het levenslicht in het Beierse Vöhringen, een stadje tussen Stuttgart en München. De firma onder leiding van Markus Oesterle verkoopt high-end producten in de verspaning: van machinewerktuigen, automatisering en opspantechnologie tot gereedschappen. Kortom, alles wat een klant in de verspaning nodig heeft om efficiënt te produceren.

IVO Oesterle fungeert dankzij dat allesomvattende aanbod als systeempartner van zijn klanten. De 10 werknemers van IVO ontzorgen hun klanten door de volledige installatie, conform de GU- en CE-normeringen, in handen te nemen. Deze unieke knowhow stellen de klanten enorm op prijs.

Markus Oesterle heeft zijn vertrouwen aan enkele belangrijke, externe partners geschonken. Die ondersteunen hem bij specifieke taken. Sinds begin 2017 is RoboJob één van die partners. “RoboJob beschikt over een veelzijdig assortiment van automatiseringsoplossingen voor draai- en freesmachines. Je komt ze overal in West-Europa tegen. De machines van RoboJob onderscheiden zich door de eenvoud van de besturingssoftware. De gebruiker kan er intuïtief mee aan de slag, alles wijst zichzelf uit. In slechts enkele minuten schakel je van het ene werkstuk over naar het andere.”

Een tweede enorm voordeel van de RoboJob-oplossingen vindt Markus Oesterle de betrouwbaarheid. “We krijgen amper meldingen binnen van storingen. Dat is echt wel uitzonderlijk. En als er zich eens eentje voordoet, dan lossen de servicemonteurs van RoboJob die snel en efficiënt op. In meer dan 90% van de gevallen zelfs vanop afstand.”

Tower: enorme opslagcapaciteit op kleine ruimte

Oesterle is zeer te spreken over de beperkte ruimte die de machines van RoboJob innemen. In de sector van de automatisering garanderen zij de grootste capaciteit op de kleinst mogelijke oppervlakte. “Dankzij de flexibele aanslagen en hulpstukken, zijn er geen nieuwe inlays op maat nodig voor nieuwe componenten. Daardoor zijn er bijna nooit bijkomende kosten bij de implementatie. En de Tower is helemaal de max. Die biedt onze klanten de mogelijkheid om pallets met kleminrichtingen en componenten in de verwerkingsmachines te laden. En met zijn 4,5 meter hoogte biedt de Tower een enorme opslagcapaciteit op een heel kleine grondoppervlakte.”

Dankzij de vele voordelen van de RoboJob-systemen zijn de klanten én de vertegenwoordigers van IVO er helemaal voor gewonnen. Op anderhalf jaar tijd brachten zij al 10 RoboJob-systemen aan de man. “RoboJob heeft in onze thuisbasis een opleiding georganiseerd. Dat liep perfect. Al onze verkoopmedewerkers hadden de machines van RoboJob meteen in de vingers en presenteren ze nu met veel plezier en toewijding aan onze klanten. Ook die zijn honderd procent tevreden. De installaties verlopen uiterst vlot, op enkele dagen tijd is alles gebruiksklaar. En dankzij de heldere uitleg en de eenvoudige bediening vormen zij voor al onze klanten een toegevoegde waarde. Ja, bij ons hoor je alleen maar positieve geluiden over de samenwerking met RoboJob”, besluit Markus Oesterle.

Lees ook de succesverhalen van onze andere Dealers.

Markus Oesterle.jpg

Ontdek bij welke Dealers u terecht kunt

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, werken we samen met gecertificeerde Dealers.  Op onze Dealerkaart vindt u alle RoboJob-Dealers terug.  Gebruik de filters en het kaartje om een RoboJob-Dealer in uw buurt te zoeken.

Persoonlijk advies?