News Detail Hero Image

RoboJob schiet hoofdvogel af met FANUC Grand Award

About RoboJob

Auteur

Steven Craenen

Gepubliceerd op

18 dec 2019

Twee jaar nadat RoboJob de prestigieuze Application Award van FANUC binnenhaalde, heeft de robotspecialist uit Heist-op-den-Berg deze keer de absolute hoofdvogel afgeschoten.  Deze editie mocht RoboJob immers de hoofdprijs ontvangen tijdens de tweejaarlijkse Award Ceremonie van FANUC in Japan.  Een bedrijf kan de FANUC Grand Award slechts één keer ontvangen, en krijgt daarmee de hoogst mogelijke erkenning van FANUC.

Elke twee jaar organiseert FANUC – wereldwijd marktleider in robotica – haar Award Ceremony in Japan. Met deze Awards wil FANUC vooruitstrevende bedrijven in de kijker zetten, die op wereldvlak uitzonderlijke volumes hebben afgenomen bij Fanuc, en daarbij ook uitblinken in innovatie. Twee jaar geleden mocht RoboJob de Application Award ontvangen. Met de Grand Award heeft het dit jaar de hoofdvogel afgeschoten.

“Eigenlijk gaat onze relatie met RoboJob al terug tot voor de feitelijke oprichting van het bedrijf in 2007,” herinnert Paul Ribus zich. Paul is de Managing Director van FANUC Benelux en kent de CEO van RoboJob – Helmut De Roovere – al meer dan 15 jaar. “Al in 2004 was Helmut bezig met robots, zij het voor Aluro, het zusterbedrijf van RoboJob dat machines bouwt voor de thermische onderbreking van aluminium raamprofielen. Enkele jaren nadien zijn Helmut en zijn zakenpartner, Luc De Ceuster, dan van start gegaan met RoboJob. RoboJob heeft zich de afgelopen 13 jaar opgeworpen als een uniek, innovatief bedrijf dat een volledig nieuw marktsegment in het leven heeft geroepen,” aldus Ribus.Met de Grand Award willen we niet enkel deze innovatieve status erkennen, maar RoboJob ook bedanken als jarenlange, trouwe partner van FANUC.”

RoboJob bouwt standaard automatiseringsoplossingen voor CNC-machines, en is sinds 2011 ook internationaal actief. De laatste jaren is de internationale uitbreiding in een stroomversnelling gekomen, met installaties in Italië, Spanje, Japan en de Verenigde Staten. “Ook dat heeft ertoe bijgedragen dat RoboJob de Grand Award heeft ontvangen,” vertelt Ribus. “Deze prijs erkent uitzonderlijke prestaties over de volledige lijn: het traject dat RoboJob heeft afgelegd, de groeicurve in het aantal robots die ze jaarlijks bij ons afnemen, het innovatieve aspect en natuurlijk ook de relatie die we over al die jaren heen hebben kunnen uitbouwen. De Grand Award kan je maar één keer ontvangen, en daarom moet het volledige plaatje ook helemaal kloppen. Ik ben enorm fier dat het een bedrijf uit de Benelux is die deze prijs mag ontvangen, nadat eerdere winnaars uit de Verenigde Staten en China komen.”

Qua erkenning kan het tellen, vindt ook de CEO van RoboJob, Helmut De Roovere. “Dit is werkelijk ongelooflijk! Als ik zie welke bedrijven deze Award eerder al mochten ontvangen, ben ik enorm fier dat RoboJob zich bij deze selecte groep mag aansluiten. Dit is zeker niet mijn verdienste, maar de verdienste van een hard werkende ploeg die bestaat uit jonge talenten en ervaren gidsen. Deze Award is dan ook de erkenning voor hun talent en harde werk. Fantastisch dat we het jaar op deze manier mogen afsluiten.”

Dit artikel delen?

RoboJob logo

Hoofdkantoor

RoboJob NV

Knotwilgenweg 19

2220 Heist-op-den-Berg

België

info@robojob.eu

+32 (0)15 25 72 74

BE0889 561 066

Technologiecentrum

RoboJob GmbH

Neuwiesen 3

74251 Lehrensteinsfeld

Duitsland

info@robojob.eu

+49 (0)7134 917 4339

DE319 559 293

RoboJob USA

An Alliance with Fusion OEM

6951 High Grove Boulevard

Burr Ridge, IL 60527

Verenigde Staten

info@robojob-usa.com

1.866.952.9020