News Detail Hero Image

RoboJob biedt Leasing-formules nu ook aan in de Benelux

About RoboJob

Gepubliceerd op

30 jun 2020

Tijdens de EMO-beurs in september vorig jaar maakte RoboJob een nieuw partnership bekend: samen met de GEFA Bank biedt de internationale marktleider in CNC-automatisering voortaan ook de mogelijkheid aan om robotsystemen te leasen.  Tot dusver enkel in Duitsland, maar daar komt nu verandering in.

Dankzij nieuwe overeenkomsten die RoboJob heeft afgesloten met leasingmaatschappijen in België en Nederland kunnen nu ook klanten in de Benelux hun RoboJob-automatisering voortaan leasen.

“Sinds we onze Duitse leasingformule hebben voorgesteld op de EMO-beurs, hebben we regelmatig de vraag gekregen van klanten dichter bij huis of dit ook een mogelijkheid is in België of Nederland,” vertelt CEO Helmut De Roovere. “Ook hier blijkt men dus wel oren te hebben naar leasingformules, en daarop zijn we om de tafel gaan zitten met Belgische en Nederlandse Leasingmaatschappijen. Die akkoorden zijn nu rond. Net als in Duitsland blijven wij nog steeds het enige aanspreekpunt voor onze klant. Wanneer zij interesse hebben in leasing, dan is het hun RoboJob gesprekspartner die het dossier zal overmaken aan de leasingmaatschappij. Al na enkele dagen volgt er uitsluitsel en een contractvoorstel. De klant beschikt dan over alle nodige informatie opdat hij zelf kan beslissen of hij een systeem wil aankopen of leasen.”

Leasing biedt wel enkele voordelen ten opzichte van de aankoop van een robot: niet enkel wordt de investering gespreid in de tijd, ook starten de maandelijkse betalingen pas wanneer de volledige installatie werd opgeleverd. “Het zijn heus niet enkel bedrijven die hun cash flow in de gaten moeten houden, die oren hebben naar leasing. Ik merk dat er heel wat verstandige boekhouders zitten bij onze klanten, en zij weten maar al te goed waarom leasing ook een erg interessante optie kan zijn. Het is onze taak om met onze klant mee te denken, ook over het financiële aspect.”

Dit artikel delen?

RoboJob logo

Hoofdkantoor

RoboJob NV

Knotwilgenweg 19

2220 Heist-op-den-Berg

België

info@robojob.eu

+32 (0)15 25 72 74

BE0889 561 066

Technologiecentrum

RoboJob GmbH

Neuwiesen 3

74251 Lehrensteinsfeld

Duitsland

info@robojob.eu

+49 (0)7134 917 4339

DE319 559 293

RoboJob USA

An Alliance with Fusion OEM

6951 High Grove Boulevard

Burr Ridge, IL 60527

Verenigde Staten

info@robojob-usa.com

1.866.952.9020